bdf.brcko@gmail.com

Saopštenje za javnost: Svjedočimo nasrtajima na jedinu nam domovinu, državu BiH

Denjagić Alija
Zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH

Brčko, dana: 30.09.2022. godine

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Svjedočimo veoma jakim i kontinuiranim nasrtajima na jedinu nam domovinu, državu Bosnu i Hercegovinu, na njene institucije, njenu istoriju i tradiciju. Degradiranje i osporavanje svega što je bosansko, dolazi iznutra, ali dolazi i od naših susjeda sa istoka i zapada. Moramo biti svjesni trenutka u kom se nalazimo.

Od završetka rata nije bilo važnijih izbora, država se nalazi na raskrsnici između najveće krize i najvećeg napretka.

Politički odgovor Bošnjaka i svih bosanskih patriota, mora biti snažan, sveobuhvatan, jasan i precizan. Snage koje su protiv BiH moraju biti politički savladane. Neophodno je jedinstvo naroda, neophodna je čvrsta i jaka politička brana koja će biti u stanju zaustaviti te nasrtaje.

U Bosni i Hercegovini postoje stranke koje otvoreno rade protiv BiH, one koje to podmuklo rade, a postoje također i one koje o Bosni i Hercegovini lijepo govore,  a bježe od odgovornosti, jer su i sami svjesni da nisu spremni za političke bikne koje nam slijede. Ispred nas su veoma teška, turbulentna i neizvjesna vremena u kojima ćemo se morati politički boriti za vrijednosti za koje smo se u ratu borili i u koje čvrsto vjerujemo. Četvrta grupa stranaka i ljudi su patrioti, hrabri i odgovorni, koji ne bježe od odgovornosti i koji su svjesni trenutka u kom se nalazimo.

Ja svim svojim kapacitetima, a uvažavajući sve naprijed navedeno, punu podršku dajem Stranci demokratske akcije BiH i predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću. Istorijski kontekst je takav, da nemamo pravo na grešku, moramo ići na sigurno i dati povjerenje onima koji su dokazano spremni boriti se za jačanje naše domovine Bosne i Hercegovine.

Od svih nas i naše podrške, zavisi, koliko će biti jaka brana i hoće li biti spremna zaustaviti sve nasrtaje na našu domovinu i na vrijednosti koje njegujemo i u koje vjerujemo…

Alija Denjagić

Izdvojeno