bdf.brcko@gmail.com

SABINA ĆUDIĆ INDIREKTNO PROZVALA KONAKOVIĆA: “Svaki napad na pravosuđe je napad na državu, pojedinci to ne razumiju!”

Povodom procesa koje vode policijski i pravosudni organi posljednjih dana u Bosni i Hercegovini, Sabina Ćudić iz Naše stranke je svaki napad na pravosuđe zapravo napad na državu.

Ćudić kaže da snažno podržava rad policijskih i pravosudnih organa u istražnim i sudskim procesima te rasvjetljavanju krivičnih dijela.

“Želimo pružiti institucionalnu podršku na izgradnji i jačanju nezavisnog pravosuđa koje neće i ne smije biti pod pritiskom kako prošlih tako ni trenutnih pojedinaca ili skupina iz vlasti. Bh. pravosuđe se treba suvereno nositi sa najsloženijim slučajevima čiji akteri pripadaju svim društvenim sferama, od politike, do međunarodnih kriminalnih skupina. Jasno je da to mnogima smeta a to se vidi po napadima na pravosuđe, bili oni otvoreni ili tek insinuacije”, kazala je.

Kako dodaje, svaka paušalna i vaninstitucionalna osuda i napad na rad pravosudnih organa napad je na državu i svako ko ima svijest o važnosti nezavisnog pravosuđa uzdržat će se od komentiranja procesa.

“Žao mi je što postoje akteri, evidentno u svim dijelovima BiH, koji to ne razumiju”, kazala je Ćudić.

Nema sumnje da se ovi stavovi odnose na lidera NiP-a i Elmedina Konakovića koji posljednjih dana ulaže velike napore da diskreditira rad Tužilaštva BiH koje radi na procesuiranju saradnjike narkokartela Tito i Dino.

 

 

 

Izvor: SB

Izdvojeno