bdf.brcko@gmail.com

Milić predložio jednokratnu novčanu pomoć kako bi se odustalo od štrajka

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić, u konsultacijama sa najodgovornijim predstavnicima Vlade, predložio je da se radi prevazilaženja generalnog štrajka radnika uprave svim zaposlenima sa srednjom stručnom spremom i nižim kvalifikacijama iz rebalansa budžeta isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 300 KM.

„Na taj način bila bi nastavljena procedura usvajanja novih zakona o platama koja predviđa povećanje plate za sve zaposlene od pet odsto, plus pet odsto od naredne godine, s tim što bi se na ovaj način reagovalo na opravdan zahtjev Sindikata da se dodatno zaštite radnici s najnižim primanjima“, rekao je Milić.

On je dodao da bi time bio ispunjen i najveći dio zahtjeva Sindikata, dok bi se preostala otvorena pitanja rješavala kroz kolektivne ugovore.

Predsjednik Skupštine je naglasio da je u kontaktu s predsjednikom Sindikata Brčko distrikta Igorom Babićem i izrazio uvjerenje da će na sastanku sindikalnog rukovodstva biti prihvaćen ovaj predlog i povučena odluka o generalnom štrajku.

 

 

Izvor: nula 49

Izdvojeno