bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Policija o navodnoj otmici bebe u mjestu Bijela

Nakon što se danas u javnosti pojavila informacija o navodnoj otmici petomjesečne bebe u mjestu Bijela, oglasili su se iz Policije Brčko distrikta BiH te navode da rade na slučaju prijave nasilja u porodici koje juče prijavljeno.

“Dana 07.05.2024. godine u 10.28 časova zaprimili smo prijavu o porodičnom nasilju M.M. rođenog 2001. godine u Ćupriji, nad J.M. rođenoj 2002. godine u Brčkom, oboje nastanjeni u mjestu Bijela na prostoru Brčko distrikta BiH. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela nasilje u porodici, odnosno kvalifikaciji događaja. Imajući u vidu okolnosti prijavljenog događaja, upoznat je Pododjel za socijalnu zaštitu Vlade Brčko distrikta BiH radi preduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti, te se pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzimaju dalje mjere i radnje”, naveli su iz policije

Oni su pojasnili da s obzirom na činjenicu da je ova prijava povezana sa širenjem neprovjerenih informacija putem društvenih mreža, kao i to da je Policija Brčko distrikta BiH zaprimila više upita medija u vezi s takvim informacijama.

“Apelujemo na javnost da s oprezom koristi ovakve i slične sadržaje, koji mogu dovesti do uznemirenja”, rekli su kratko iz policije.

Inače, mediji su nezvanično objavili da navodno policija traga za M.M. iz Bijele kod Brčkog zbog sumnje da je pretukao svoju suprugu J.M., nakon čega je otišao s imanja odvodeći sa sobom njihovu petomjesečnu kćerku.

Informacija o navodnoj otmici bebe brzo se proširila društvenim mrežama.

 

Foto: Društvene mreže

Izdvojeno