bdf.brcko@gmail.com

Predsjednik brčanskog Sindikata uputio zahtjev Vladi Distrikta sa konačnim prijedlogom povećanja plata

Predsjednik Sindikata Brčko distrikta Igor Babić rekao je da je Predsjedništvo Sindikata uputilo pismeni zahtjev Vladi distrikta sa konačnim prijedlogom povećanja plata i zatražili da im se do ponedeljka u podne pismeno odgovori na njihove zahtjeve.

Babić je rekao da Sindikat ne odustaje od linearnog povećanja plata od 100 KM, stim što je takođe u zahtjevu izvršnoj vlasti predloženo da se zaposlenicima sa srednjom stručnom spremom i nižim kategorijama pored obećanog povećanja od pet odsto odmah povisi za još toliko.

Babić tvrdi da Vlada distrikta sada ima dva modela oko kojih treba da se dogovori i kaže da predloženi model za zaposlenike sa SSS neće imati veće budžetske implikacije od 800 hiljada KM.

„Sindikat je smanjio početne zahtjeve dok Vlada distrikta to nije učinila i smatramo da ćemo do ponedeljka dobiti odgovor“, rekao je Babić.

On je naveo da će čekati pismeno izjašnjenje Vlade distrikta i da će se nakon toga izjasniti o daljnim koracima Sindikata.

Babić je pozdravio štrajk zaposlenih u Osnovnom sudu koji su se odlučili da se svojim djelovanjem izbore za povećanje primanja.

On kaže da Sud finkcioniše od jutros u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima kada je štrajk u pitanju.

 

 

(radiobrcko.ba)

Izdvojeno