bdf.brcko@gmail.com

JP “Luka Brčko” radi na obnovi ugovora za novu dizalicu kako bi prešao sa ruske firme na firmu iz Latvije

Zbog prolongiranog roka za nabavku nove dizalice za brčansku „Luku“, ovih dana se radi na obnovi ugovora kako bi on prešao sa ruske tvrtke na tvrtku iz Latvije koja proizvodi djelove za dizalicu.

„Pristigla je bankovna garancija za nabavu novog lučkog krana, te sada slijedi prijenos ugovora na novog izvođača, a to je tvrtka iz Latvije. Ovaj prijenos ugovora se radi iz više razloga, prvenstveno kako bi tvrtka mogla nesmetano isporučiti dizalicu, te kako bi Europska banka za obnovu i razvitak mogla isplatiti izvođaču ugovoreni iznos“, kazao je ravnatelj JP „Luka Brčko“ Perica Josić.

Josić je dodao, da je ovih dana završena i ponuda za korporativno upravljanje “Lukom”, te je izabrana konzultanska tvrtka koja će to odraditi.

„Korporativno upravljanje predstavlja plan razvitka „Luke“ u narednom razdoblju, to znači da iz Europske banke žele da znaju gdje ulažu svoj novac. Konzultanska tvrtka će skenirati „Luku“ do najsitnijih detalja i dat će svoje preporuke kako da u narednom razdoblju budemo profitabilni i samoodrživi“, obrazložio je Josić.

Josić je zaključio kako unatoč niskom vodostaju rijeke Save, zabrane izvoza trupaca, ali i zbog događanja u Ukrajini koji su usporili dovoz čelika iz Rusije, brčanska „Luka“ i dalje uredno posluje.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno