bdf.brcko@gmail.com

Borenović, Trivić i Šarović predali prijave: 65 hiljada glasova kontaminirano

Lideri SDS-a i PDP-a, Mirko Šarović i Branislav Borenović, u pratnji kandidatkinje za Predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Jelene Trivić, predali su Centralnoj izbornoj komisiji BiH zahtjev za ponovno brojanje i poništavanje izbora za nivo Predsjednika RS.

Branislav Borenović, predsjednik PDP kaže da se moraju prebrojati ponovo glasovi za predsjednika Republike Srpske jer su uočene brojne nelogiičnosti i nepravilnosti i, kako kaže, mora se utvrditi šta se zapravo nalazi u biračkim kutijama.

“Obuhvatili smo 65 hiljada glasova koji su kontaminirali koji su po nama zloupotrebljeni i kojima se prekraja izborna volja građana. Vjerovatno se radi i više od 65 hiljada glasova. Ustanovili smo da je 35 hiljada glasova nevažećih za predsjednika RS. Nevjerovatna je razlika od 20 hiljada glasova u korist jednog kandidata u Doboju, Prijedoru, Zvorniku što je u sporotnosti sa onim prvim rezultatima koje smo dobijali i da su 10 hiljada dobili nepoznati kandidati”, kazao je Borenović.

Kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS-a Jelena Trivić kaže proces brojanja na brojnim mjestima bio ravan “ratnom stanju” i da će boriti do kraja, kako objašnjava, za istinu šta se zapravo desilo.

“Vidjeli ste jedan snimak na kojem upadaju batinaši koji nasrću na posmatrača koji se nije povukao. Koliko je bilo onih koji su se povukli. Pazite, tu je bilo žena”, pita se Trivić.

Čelnik SDS.a Mirko Šarović naveo je da “upiru prste” ka svim nivoima za glasanje i postavljaju pitanje za sve nivoe vlasti i da je “Grad Doboj primjer mafijaške organizacije”.

 

Izvor: N1

Izdvojeno