bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom opljačkana džamija, zabilježeno i drsko ponašanje

I ovog ponedeljka, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kirminaliteta zabilježena su dva krivična djela i to teške krađe iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

– Izdvajamo prijavu od dana 08.08.2022. godine u 05.22 sati da je nepoznato lice ili više njih u toku noći izvršilo provalnu krađu u prostorije džamije u mjestu Brka. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju predmetnog krivičnog djela i otkrivanju počinioca.

JAVNI RED I MIR:

– U navedenom vremenskom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira kada su licima K.T. rođenom 1999. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, te M.B. rođenom 1991. godine u Brčkom nastanjen u naselju Ilićka zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, uručeni prekršajni nalozi.

– Izdvajamo događaj od dana 06.08.2022. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH prijavljena glasna muzika u jednom ugostiteljskom objektu u centru Brčkog, te su vlasnici objekta S.V. rođenoj 1999. godine u Jajcu nastanjenoj u Brčkom, te izvođaču muzičkih sadržaja licu M.B rođenom 1992. godine u Pljevljima, nastanjenom u Brčkom, uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 23 „Remećenje mira” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježene su tri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 17 vozača je isključeno je zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola od kojih tri imaju manje od tri godine vozačkog iskustva, a nemaju navršenu 21 godinu, te dva lica koja su vozilima upravljala nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

 

Stručni referent za odnose s javnošću
portparol Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

 

Izdvojeno