bdf.brcko@gmail.com

Udruženja logoraša u Brčko Distriktu BiH pred gašenjem

Egzistencija Udruženja logoraša u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine je došla u pitanje jer im nedostaje novca za funkcioniranje, potvrdio je u izjavi za Otisak predsjednik Udruženja Amir Didić.

-Nadležni nemaju sluha i mi već godinama ne dobijamo novčanu pomoć. Zadnji put od Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine smo dobili grant 2019.godine- kaže Didić.

On je kazao da su se zbog teške situacije obratili na adrese više privrednika u Brčkom, Čeliću i Sarajevu od kojih su tražili donaciju kako bi izbjegli gašenje Udruženja.

-Imamo problem kako platiti račune, kiriju… Također, ne znamo kako održavati i prostorije muzeja logoraša u JP Luka Brčko koji je u našoj nadležnosti. Taj prostor je potrebno okrečiti i sanitarati oštećenja nastala nakon poplava. Ovih dana zatražit ćemo pomoć i od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, te Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da će oni imati sluha za naš vapaj- kaže Didić.

Na kraju razgovora, Didić je kazao da je zbog ovakvog odnosa lokalne vlasti spram ove populacije nezadovoljstvo među članovima sve veće, pa nisu isključeni ni protesti.

Izvor: otisak.ba

Izdvojeno