bdf.brcko@gmail.com

Policija se oglasila o slučaju saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao zastupnik Alija Denjagić

“Izdvajamo postupanje po prijavi od dana 01.06.2024. godine kada je Policija u 23:15 sati zaprimila više telefonskih poziva da je u ul.R.Dž.Čauševića  u neposrednoj blizini Doma zdravlja došlo do saobraćajne nezgode i da bi između više lica moglo doći do tuče.

Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila  marke ‘’BMW’’ inicijala A.D. iz Brčkog i vozač motocikla marke ‘’Yamaha’’ inicijala S.I., takođe iz Brčkog.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač motocikla i da je na vozilima  nastupila materijalna šteta.

Alkotestiranjem oba vozača  utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi kod vozača motocikla S.I. u koncentraciji od 1,34 promila. Daljim uviđajnim radnjama je utvrđeno da je nakon saobraćajne nezgode došlo do fizičkog obračuna između lica M.I, S.I. i jednog maloljetnog lica s jedne strane i lica A.D. s druge strane.

Sva lica koja su učestvovala u tuči su zadobila lake tjelesne povrede konstatovane nalazima i mišljenjem dežurnog doktora u Bolnici u Brčkom, dok se za lice  M.I. vrše dodatne konsultacije u vezi kvalifikacije zadobijenih povreda.

Policija je u potpunosti kriminalistički obradila  navedeni događaj, a nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odrediće se dalje postupanje”, navedeno je u saopćenju iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

 

 

Izvor: argument.ba

Izdvojeno