bdf.brcko@gmail.com

Izdaja, veleizdaja ili kriminal neslućenih razmjera u Brčko Distriktu BiH

Još davne 2005. godine, dok je Distrikt bio perspektivna lokalna zajednica, a KORUPCIJA u smislu današnjeg obima tek izašla iz porodilišta OHR je nametnuo Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom.

Zakon je definisao da se državnom imovinom smatra vlasništvo ili posjed Bosne i Hercegovine ili javne organizacije ili organa Bosne i Hercegovine i bilo koje administrativne jedinice Bosne i Hercegovine. U smislu ovog zakona, pod raspolaganjem navedene imovine smatra se direktni ili indirektni prenos vlasništva.

Navedeni zakon je tačka sporenja svih vlasti u poratnoj Bosni i Hercegovini. Bilo kakav pomak u pravcu donošenja zakona kojim bi se uredilo pitanje raspolaganja državnom imovinom uz sebe neminovno nosi i stigmu izdaje, veleizdaje i slično.

U međuvremenu godine prolaze, a ona KORUPCIJA u povoju više nije dijete nego odrasla, punoljetna, i vrlo zainteresovana za raspolaganje državnom imovinom.

Znate, svakom roditelji u amanet ostave nešto, pa kad dijete poraste može time raspolagati, međutim KORUPCIJU su rodili bezzemljaši, gologuzani, koji nemadoše šta ostaviti svom okotu, pa kad KORUPCIJA stasa ona odluči da proda državnu imovinu.

Da bi našla razlog i opravdala prodaju državne imovine KORUPCIJA je morala da ima neku priču, da zamaže oči narodu. Ipak je to u krajnjem slučaju državna/narodna imovina.

Tako se likovi u Brčkom dosjete da iz Hrvatske dovedu tobožnjeg investitora i „poklone“ mu 100 hektara državne imovine Brčko distrikta BiH, a on će kao zauzvrat investirati 70 miliona eura i zaposliti bruku ljudi. Prođe od tada mnogo Bajrama…….

Nedavno smo imali priliku vidjeti da je još jedan projekt brčanskih vlasti na koljenima. U bivšoj američkoj bazi, po istom modusu operandi (načinu izvršenja) samo sa drugima akterima, dobili smo epilog na sva zvona najavljene „investicije koje će preporoditi Distrikt“. Državna imovina je ponovo otišla za šaku dolara, a investitor je zaglavio u projektovanju kružnog toka.

Važi li Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine ????

Jesu li lica koja su rasprodavala državno zemljište u Brčkom izdajnici,  investitori ili tek obični kriminalci ????

Dobro jutro OHR, supervizore i ostala bratijo !!!!

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno