bdf.brcko@gmail.com

U Tehničkoj Školi u Brčkom održana Živa biblioteka

S ciljem promocije dijaloga, razumijevanja i tolerancije, Tehnička Škola u Brčkom ugostila je inspirativan događaj – živu biblioteku. Ovaj izuzetan događaj okupio je učenike dva razreda koji su imali priliku upoznati osam nevjerojatnih “knjiga” – živih priča koje su predstavljale različite životne perspektive i iskustva.

Osam živih knjiga, koje su bile predstavljene, otvorile su dijaloge o raznim temama kao što su despresija, raznolikost, predrasude, teškoće s kojima se suočavaju mladi i mnoge druge važne društvene teme. Učenici su imali priliku postavljati pitanja i čuti priče iz prve ruke, što je pružilo dublje razumijevanje i empatiju prema različitim životnim iskustvima. Ukupan broj učesnika sa živim knjigama i osobljem dostiže broj od 60 osoba.

Kao organizatori događaja zahvalni smo za veliki interes učenika, a osoblje škole je istaknulo važnost ovakvih inicijativa u obrazovanju mladih o toleranciji i različitostima. Živa biblioteka u Brčkom pokazala je da je dijalog ključan za izgradnju boljeg i raznolikijeg društva te da je obrazovanje ključni alat u tom procesu.

Ova aktivnost dio je projekta “Ne sudi knjizi po koricama” i podržana je od strane Američke ambasade u BiH.

-mreza-mira.net

Izdvojeno