bdf.brcko@gmail.com

Proteklog vikenda u Brčkom teška krađa i dvije saobraćajne nezgode

Pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama:

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo ‘’Teška krađa’’ iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira kada je jedno lice počinilo prekršaj iz člana 4. ”Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, te će protiv istog biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode i to:

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila dana 19.04.2024. godine u 09:50 sati usljed oduzimanja prvenstva prolaza, pri čemu je na vozilima nastupila materijalna šteta, dok su dva lica zadobila lake tjelesne povrede.

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila dana 19.04.2024. godine u 19:45 sati usljed nepropisne radnje vozilom-preticanje, pri čemu je na vozilima nastupila materijalna šteta, dok su tri lica zadobila lake tjelesne povrede.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 18 vozača i vozila. Od toga 13 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač jer je upravljao vozilom prije prije sticanja prava na upravljanje, dva vozača koji nisu posjedovali potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja i dva vozača jer su upravljali neregistrovanim vozilom, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

Izdvojeno