bdf.brcko@gmail.com

Pet medalja brčanskoj Borilačkoj akademiji “Ichigeki” na Evropskom kupu

U periodu od 11.4. do 14.4.2024. godine u Areni Hills u Sarajevu održan je ,,Kickboxing evropski kup Sarajevo 2024”.

Na kupu je učestvovalo čak 213 klubova sa 1.145 takmičara iz 20 zemalja. Među takmičarima je bilo i šest članova Borilačke akademije “Ichigeki” iz Brčkog, koji su osvojili pet medalja.

“Naša dva takmičara nastupila su u težoj disciplini Low Kick u ringu – Ognjen Garić i Stanko Špirić. Ognjen u konkurenciji mlađih juniora u kategoriji +81 kg, gdje je u finalnoj borbi uzeo srebro, a Stanko u konkurenciji seniora, kategorija -86 kg, gdje je uzeo bronzanu medalju. Ostala tri takmičara nastupila su u disciplini Kick Light na tatamiju. Ognjen Simikić u kategoriji mlađi juniori -79 kg zauzeo je drugo mjesto, odnosno osvojio srebrnu medalju, Nemanja Vukajlović u kategoriji mlađi juniori -84 kg takođe je zauzeo drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju, dok je Antonio Kikić u kategoriji kadeti – 69 kg zauzeo treće mjesto i osvojio bronzanu medalju”, kažu u Borilačkoj akademiji “Ichigeki”.

Ističu da je ovo “veliki uspjeh naših takmičara i pokazatelj koliko se ozbiljno, kvalitetno i naporno trenira i radi u našoj akademiji”.

Takmičari akademije “Ichigeki” u najboljem su svijetlu predstavili naš grad, Brčko, a postignutim rezultatima doprinijeli su da BiH u ukupnom poretku zemalja zauzme visoko treće mjesto.

 

 

 

Izvor; brčkodanas

Izdvojeno