bdf.brcko@gmail.com

NATO šalje u Bosnu i Hercegovinu bataljon rezervnih snaga

Zvizdić je i ranije pozvao NATO da da rasporedi kontigent vojnika u Brčko distriktu, a snage EUFOR-a na “frekventniju prisutnost” u povratničkim mjestima

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je izjavio da NATO šalje bataljon rezervnih snaga u BiH.

“NATO u BiH šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji EUFOR Althea. Dugoočekivana i strateški izuzetno važna odluka za gašenje secesionističkih i iredentističkih ideja i očuvanje mira i stabilnost”, poručio je Zvizdić na Twitteru.

Naglasio je da bi to bila preventivna aktivnost u cilju očuvanja mira i stabilnosti u BiH, regionu i Evropskoj uniji.

Zvizdić je i ranije pozvao NATO da da rasporedi kontigent vojnika u Brčko distriktu, a snage EUFOR-a na “frekventniju prisutnost” u povratničkim mjestima.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović je na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga prije dva dana boravio u Briselu gdje je tražio proaktivno angažovanje NATO-a, uključujući i mjere odvraćanja, s ciljem preveniranja bilo kakvog narušavanja mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini. To uključuje i vraćanje NATO snaga u vojne baze u BiH.

Izdvojeno