bdf.brcko@gmail.com

Na prijedlog PDP-a: Svim maturantima u Distriktu Brčko po 300 KM

Vlada Brčko distrikta, na prijedlog šefa Odjeljenja za obrazovanje Zorana Bulatovića, kadra PDP, donijela je odluku da svim maturantima sa prebivalištem u distriktu dodijeli po 300 KM jednokratko, kao vid poklona povodom završetka srednje škole.

– Prije svega, cilj nam je bio da maturantima i njihovim roditeljima smanjimo finansijski teret koji snose povodom maturske večeri i drugih aktivnosti koji prate ovaj „ispit zrelosti“. Pored toga, željeli smo da mladima u Brčkom ovako, simbolično, poručimo da mislimo na njih, na njihovu budućnost i da želimo da ovdje ostaju i grade svoje živote. Ovo je jedna u nizu aktivnosti podsticaja za mlade koje planiramo i realizujemo, te vjerujem da će postati praksa – poručio je Bulatović.

Siniša Golić, predsjednik Glavnog odbora PDP i predsjednik odbora u Brčkom, pohvalio je usvajanje ove inicijative.

– Drago mi je što je ovom inicijativom pokazana odgovornost i želju da se mladim ljudima olakša taj korak ka novoj životnoj etapi. Cilj nam je da Brčko distrikt razvijamo kao sredinu koja će biti najbolje mjesto za život mladih u BiH. Podsjećam da je na naš prijedlog realizovana i inicijativa da se stipendiraju određena deficitarna zanimanja u srednjim školama, a u dogovoru sa poslovnom zajednicom. Uz brigu o svim našim građanima, gledamo u budućnost i stvaramo ambijent za ostanak mladih ljudi i napredak u svakom pogledu – poručio je Golić.

Izdvojeno