bdf.brcko@gmail.com

Vladimir Kanostrevac predstavlja Brčko i BiH na Evropskoj konferenciji mladih

U Evropskoj prestonici mladih, odnosno u belgijskom gradu Gentu, održava se Evropska konferencija mladih. Riječ je o izuzetno važnom događaju u okviru Dijaloga mladih Evropske unije, koji vodi predsjedavajući trio Španije, Belgije i Mađarske. Fokus konferencije je treći evropski cilj mladih – Inkluzivna društva.

Na skupu učestvuje 300 mladih ljudi iz svih dijelova Evrope, a bave se pitanjima siromaštva, diskriminacije i socijalne uključenosti, sa ciljem da pomognu u kreiranju efikasnih politika za bolju i prosperitetniju Evropu.

Na konferenciji učestvuje i Bosna i Hercegovina, a predstavlja je Vladimir Kanostrevac, predsjednik Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH.

“Ovo je sjajna prilika da i naša zemlja bude dio EU Dijaloga mladih, da ne govorim koliko je lijepo iskustvo upoznati i povezati se sa mladim ljudima iz cijele Evrope”, kaže Vladimir i dodaje da bi Brčko ove godine trebalo da bude domaćin konferencije koja bi se bavila pitanjima dijaspore.

Vladimir Kanostrevac ističe i da je učešće na svakom ovakvom događaju veoma važno za našu državu, jer i mi treba da budemo kreatori strateških politika prema mladima.

“S obzirom da ove godine planiramo međunarodnu konferenciju u Brčkom, ovo je sjajna uvertira za taj događaj” – poručuje Kanostrevac iz Belgije.

Konferencija na kojoj učestvuje oko 300 delegata iz svih evropskih zemalja počela je u subotu 2. marta, a završava se u utorak 5. marta 2024. godine.

 

Izvor: brčkodanas

Izdvojeno