bdf.brcko@gmail.com

Predsjednik Skupštine Siniša Milić apelovao na suzdržanost povodom najavljenog defilea za Dana neovisnosti BiH u Brčkom

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić apelovao je danas na maksimalnu suzdržanost, povodom najavljenog defilea vozila kroz Brčko 1. marta, koji se u Federaciji BiH obilježava kao “dan nezavisnosti”.

“Brčko distrikt je multietnička sredina u kojoj svako ima pravo da obilježava ono što misli da treba, ali na način koji neće provocirati druge. Nadam se da je to motiv najavljenog defilea u Brčkom“, rekao je Milić za Srnu.

On je istakao da je ovim povodom u stalnoj komunikaciji sa Policijom distrikta na kojoj je i najveći teret, kao i u svim sličnim situacijama.

“Tenzije u distriktu mogu koristiti samo onima koji žele da ovaj grad bude neuralgična tačka s ciljem stacioniranja dodatnih trupa EUFORA ili drugih snaga. Isti priželjkuju zabranu defilea da bi sutra zabranili 9. januar.

Zato, trebamo učiniti sve da Brčko ostane grad tolerancije i međusobnog uvažavanja”, rekao je Milić. On je dodao da je uvjeren da će svi, a naročito Policija distrikta, ukoliko do defilea dođe, biti na visini zadatka.

 

Izvor: eBrčko

Izdvojeno