bdf.brcko@gmail.com

Građani Distrikta spas traže u “igrama na sreču”: Poreski prihodi u 2023. g. 2.825.636 KM

Porezna uprava Brčko distrikta u 2023. godini formirala je Odsjek kontrole igara na sreću, te su izvršene terenske kontrole i izdana su odobrenja za priređivanje igara na sreću. Prihodi po osnovu igara na sreću u 2023. godini iznosili su 2.825.636 KM.

Ravnateljica Porezne uprave Brčko distrikta Tatjana Mihajlović kazala je kako je tijekom 2022. godine došlo do određenih izmjena Zakona o igrama na sreću na području Distrikta, gdje je jasno definiran postupak priređivanja tih igara.

„Tijekom prošle godine formiran je Odsjek za kontrole igara na sreću, te su inspektori s pomenutog Odsjeka unazad nekoliko mjeseci izvršili 260 tehničkih kontrola, te uz određene korekcije izdali i toliko odobrenja za priređivanje igara na sreću“, kazala je Tatjana Mihajlović, dodajući da na području Brčko distrikta ima 22 priređivača igara na sreću s ukupno 95 poslovnih jedinica.

Prema njezinim riječima nakon izmjene Zakona, prošle godine došlo je i do povećanja prihoda po ovom osnovu i to za 800.000 maraka u odnosu na godinu dana ranije, navodeći da su odobrenja izdana za 811 automata, 76 sportskih kladionica, 71 za elektronske igre, tri odobrenja za internet igre koje su novina, 48 za kladomate, jedno za tombolske i bingo igre, te dvije za lutrijske igre.

„Ono na što će se u narednom razdoblju staviti akcenat, jeste pojačana kontrola na terenu, a koja se odnosi na sudjelovanje maloljetnika u navedenim igrama na sreću koje su im Zakonom zabranjene. Priređivači koji ne budu poštovali ovaj Zakon i kod kojih se zateknu maloljetne osobe da igraju navedene igre platit će kaznu koja se kreće od 5.000 do 30.000 KM“, naglasila je Mihajlović.

Ravnateljica Porezne uprave Brčko distrikta Tatjana Mihajlović navela je da se u ovoj godini očekuje početak primjene informacijskog sustava, pomoću kojeg će se detaljno pratiti i kontrolirati priređivači igara na sreću.

 

 

Izvor: Tadio Brčko

Izdvojeno