bdf.brcko@gmail.com

IZVJEŠTAJ BRČANSKE POLICIJ: ŠUMSKA KRAĐA, 18 VOZAČA VOZILO U ALKOHOLISANOM STANJU…

I Z V J E Š T A J  Z A  M E D I J E

sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 16.02.2024. od 06,00 sati do 19.02.2024. godine do 06,00 sati

KRIMINALITET:
– U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela i to “Šumska krađa” iz člana 310. stav (1) i “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zaboilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira, u okviru kojih su za dva lica izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 6. „Posebno drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu zabilježena je jedna saobraćajna nezgodakoja je Policiji prijavljena dana 17.02.2024. godine oko 13.05. sati u ulici Osmana Derviševića. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozač mopeda marke „Yamaha” lice inicijala I.A.K. i vozač motornog vozila marke „Peugeot” lice inicjala H.J.. Na licu mjesta izvršen je uviđaj i utvrđeno da je saobraćajanu nezgodu prouzrokovao vozač mopeda oduzimajući pravo prvenstva prolaza. Na vozilima je nastupila materijalna šteta, a vozač mopeda je zadobio lake tjelesne
povrede za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da nije imao prisustvo alkohola krvi u organizmu.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 26 vozača i vozila. Od toga 18 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim četiri vozača jer su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog koji je upravljao vopzilom bez potvred o poznavanju propisa, jednog zbog tehničke neispravnosti vozila i jednog zbog nepropisbno obilježenog tereta.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno