bdf.brcko@gmail.com

Realizirano više od 380 kapitalnih projekata na području Brčkog: Bravoo, a stadion?

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta u ovoj godini realizirao je kapitalne projekte u niskogradnji u vrijednosti 10.534.000 KM, a u toku su radovi na još 15 gradilišta čija vrijednost iznosi oko 1.500.000 KM.

U dosadašnjem dijelu građevinske sezone odrađeno je više od 384 budžetskih stavki, odnosno kapitalnih projekata, a zbog lijepog vremena otvoreno je još nekoliko gradilišta koji se tiču radova u niskogradnji.

– U ovom trenutku imamo otvorenih 15 gradilišta na kojima se izvode projekti niskogradnje u vrijednosti od 1.743.000 KM, te u ovisnosti od vremenskih uvjeta ovi projekti će ili završiti u ovoj godini ili će se nastaviti naredne građevinske sezone – kazao je šef Odjela za javne poslove Ratko Stjepanović.

Od gradilišta koja su trenutno otvorena i koja bi trebala biti uskoro okončana, Stjepanović navodi regionalnu cestu prema Čeliću na dionici od Lasera prema gradu, zatim radovi na dionici ceste Rašljani-Srebrenik koji su također pri kraju, te još nekoliko koji su manje novčane vrijednosti, ali su svakako od velikog značaja za cijeli Distrikt.

-U zimskom razdoblju kada se ne mogu izvoditi građevinski radovi obavljaju se poslovi prikupljanja potrebne dokumentacije za realizaciju kapitalnih projekata za iduću godinu, a u ovom trenutku imamo raspisan jedan poziv za odabir najpovoljnijih projektanata za 65 kapitalnih projekata u vrijednosti 197.000 KM – dodao je Stjepanović, ističući da paralelno s tim provode i postupak javnih nabavki za izbor najpovoljnijih ponuđača za izgradnju i rekonstrukciju cesta i ulica na području Brčko distrikta za oko 40 kapitalnih projekata u vrijednosti od dva miliona maraka.

Kako je kazao, u pripremi za narednu građevinsku sezonu je oko 700 kapitalnih projekata koji su u različitim fazama prikupljanja dokumentacije, cijepanja parcela, izrade idejnog ili glavnog projekta.

federalna.ba/Fena

Izdvojeno