bdf.brcko@gmail.com

Milić o Palestini: Podržavam svaki apel da se zaustavi rat

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić večeras se na svojoj Fejsbuk stranici oglasio o sukobu u Palestini.

“Zovu, pitaju, traže stav…. Da se razumijemo, u političkom smislu, ne podržavam ni jedne ni druge, ali podržavam svaki apel da se zaustavi rat, i prestane ubijanje djece, bilo koje nacije; da prestane ubijanje bilo koga”, naveo je Milić.

“I ne samo u Palestini i Izraelu, već i ratu između Rusije i Ukrajine, koji predugo traje (ako se za bilo koji rat može reći drugačije). Uprkos strahovitoj cenzuri, medijski izvještaji o stradanju u Gazi, dolaze do javnosti, pa su i apeli za mir, na sreću, sve brojniji i glasniji”, dodao je predsjednik brčanske Skupštine.

“Biti „kolateralna šteta“ licemjerne politike, ko god da stoji iza nje, pa čak i „legitimna meta“, na žalost, uloga je koja je izvorno, sa mnogo više medijskog uspjeha, skrojena na Balkanu. Još je davno veliki Njegoš napisao kako „srpska suza roditelja nema“. Tako je bilo od kosovskih vremena, pa opet u krug, do Kosova i Metohije, danas. Ne smijemo zaboraviti da tamo djeca i danas žive u strahu, u svojevrsnom getu, bez ikakve podrške, ili razumijevanja te iste civilizacije, makar. Ne govoriti o tome je još jedan primjer licemjerja”. zaključio je Milić.

 

 

Izvor: nula 49

Izdvojeno