bdf.brcko@gmail.com

TADIĆ UOPĆE NE VJERUJE VUČIĆU: “Moguće je da je sve to dogovoreno!”

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić saopštio je da ne isključuje mogućnost da je “skandal” u republičkom parlamentu bio po dogovoru predsjednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića i dijela opozicije.

“Ovo je toliko bizarno da ne isključujem mogućnost da je ovaj skandal u skupštini dogovoren između Vučića i dela opozicije, jer i jednima i drugima su medijske predstave i lični rejtinzi iznad ugleda i interesa Srbije“, ocijenio je Tadić na Twitteru.

On je optužio predsjednika Skupštine, Slobodana Orlića, da “besramno” optužuje opoziciju za napade dok “poslanici SNS-a psuju i fizički prijete poslanicima opozicije”.

Tadić je podsjetio da je Vučić prije nekoliko dana rekao da će implementirati principe francusko-njemačkog prijedloga za rješenje pitanja odnosa Srbije i Kosova.

“Vučić govori da će on sprečiti ulazak Kosova u Ujedinjene nacije, a pre par dana je rekao da će implementirati principe sporazuma koji omogućava ulazak Kosova u UN. I sad bi sve to da prikriju ovim cirkusom da bi u narednim danima, umesto toga, tema bila ‘hrabri vuk pred kukavičkim nasilnicima'”, istakao je Tadić.

Po njegovim riječima, današnje scene iz Skupštine Srbije su svjedočanstvo da je vlast razorila temelje društva, a ne samo institucija poput Skupštine.

“Skandalozno je ponašanje predsednika Srbije, najvećeg dela vlasti i najvećeg dela opozicije. Ovo je uvođenje celog društva u tešku bolest”, naveo je Tadić povodom incidenata na današnjem zasjedanju Skupštine Srbije.

Tadić je osudio Vučićeve tvrdnje da je “prethodna vlast predala Kosovo”.

“Pošto Vučić sve vreme arlauče kako smo mi predali Kosovo, da li on razume da time u isto vreme poručuje da je Kosovo predato i da ga on upravo ovako lažnim optužbama kao predsednik Srbije predaje? Ovo je besramno i neverovatno”, naveo je Boris Tadić ističući da on nikada ne bi potpisao sporazum kojim se Srbija odriče svojih legitimnih nacionalnih interesa.

 

Izvor: SB

Izdvojeno