bdf.brcko@gmail.com

Mještani moraju biti informirani o budućoj trasi autoputa Tuzla-Orašje-Brčko

Vijećnik HDZ BiH u Gradskom vijeću Tuzla zatražio je da se čim prije na sjednici ovog tijela raspravi i javnosti prezentiraju detalji oko procesa izgradnje planirane trase autoputa Tuzla-Orašje-Brčko.

Naime, nakon što je projekt prezentiran u Gradskoj upravi mještani kroz čija naselja prolazi planirana trase traže određena pojašnjenja budući da treba doći do rušenja određenih stambenih objekata i eksproprijacije zemljišta.

“Moramo vrlo brzo organizirat prezentaciju projekta i što sve mogu očekivati vlasnici parcela na čijoj zemlji bi se trebao graditi budući autoput. Doista je velika zbunjenost i informacija ili dezinformacija koje se provlače među stanovništvom jer nema jasnih pojašnjenja kako i na koji način je sve planirano te što bi sve trebalo biti na toj trasi. Cijenimo da je prezentacija u naseljima kroz koja prolazi planirana trasa trebala biti odmah nakon što je predočena u Gradskoj upravi. Vijećnici moraju imati valjane informacije kako bi mogli ispravno prenijeti stanovništvu, a ne da svatko na temelju svojih informacija prezentira saznanja koja ima” istaknuo je Vidović.

Izdvojeno