bdf.brcko@gmail.com

Neustavni dan RS-a obilježen u Brčko Distriktu BiH

Neustavni da Republike Srpske danas se obilježava u Brčko Distriktu BiH, nakon jučerašnje parade u Istočnom Sarajevu i mimohoda u Banjoj Luci.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković položili su vijence na spomenik poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske.Obilježavanje je nastavljeno održavanjem Svečane akademije u Domu kulture.

U Brčko su stigli i delegacija iz Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević i Petko Rankić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik, kao i predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je “da je jako važno” što se u Brčkom obilježava ovaj dan. Dodik je rekao da Republika Srpska slavi svoj 31. rođendan u miru – stablina i sigurna.

Podsjetimo da je parada koja je održana jučer u Istočnom Sarajevu izazvala mnogo reakcija domaće i međunarodne javnosti, a ocijenjena je kao nova Dodikova neprihvatljiva provokacija.

Agencije

Izdvojeno