bdf.brcko@gmail.com

Proteklog vikend u Brčkom: krađa, narušavanje javnog reda i mira, isključeno 23 vozača iz saobraćaja

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela i to “Krađa” iz člana 280. stav (1). i „Teška krađa” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

– U navedenom vremenskom periodu, tačnije dana 16.12.2022. godine zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, kada je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje”, člana 6. „Posebno drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” iz zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

– Tokom navedenog perioda nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 23 vozača i vozila. Od toga 18 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao neregistrovanim vozilom, dva koji su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jednog vozača zbog nepravilno smještenog tereta.

Izdvojeno