bdf.brcko@gmail.com

U pauzi brčanske Skupštine (utakmica) mogli ste čuti ko je kome ljubavnica, ko uzima platu a ne dolazi na posao, ko zapošljava u javnom sektoru

HOĆEMO LI PRAVITI PAUZU U SRED BIJELA DANA, KAD JOJ VAKAT NIJE ???

JAŠTA ĆEMO NEGO, IONAKO SU ORGANIZOVALI PRVENSTVO U ČUDNO DOBA DANA, A BOGAMI I GODINE, KAD NIKOME DO POSLA NIJE.

Koliko je bitan fudbal možete vidjeti po sjednici Skupštine BD. Sve moguće teme, zakoni, diskusije i rasprave mogu se odložiti na par sati zarad gledanja u ekrane i navijanja za susjede.

Kako se mi i Italijani nismo plasirali na prvenstvo, nema se nešto posebno ni vidjeti. O tome vjerno svjedoči i utakmica zbog koje se pomjerilo zasjedanje skupštine. Imali su šta i vidjeti.

Relativno loša igra, nepopularni rezultat bez golova. Ovako bi se moglo opisati i prijepodnevno zasjedanje skupštine.

Da se sve ne završi baš tako pobrinuli su se iz JP Komunalno, te nam najavili novogodišnje iznenađenje i poskupljenje usluga za odvoz smeća, te poskupljenje električne energije za minimalno 20%.

Poslijepodnevni drijemež mi razbudi osvježavajuća informacija da će tamo neka strana organizacija opet udijeliti sadaku ovoj ubogoj zajednici, sa budžetom od oko 300 miliona KM, te nam zalijepiti nekoliko kvadrata stiropora na javne objekte.

U pauzi između utakmica ste mogli čuti ko je kome ljubavnica, ko uzima platu a ne dolazi na posao, ko zapošljava u javnom sektoru….otrcana priča iz varoških kuloara.

Vratimo se na fudbal, izgleda da je pao je gol, zabili su ga………

Ko, kome????  Kao da je bitno, nek se igra.

 

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno