bdf.brcko@gmail.com

Cijena električne energije za Distrikt biće veća bar za dvadeset procenata

Cijena električne enegrije za područje Distrikta u narednoj godini još uvjek nije utvrđena.

„Menadžment javnog preduzeća Komunalno u stalnom je kontaktu sa predstavnicima Elektroprivrede Republike Srpske. No, za narednu godinu još uvijek nismo potpisali nikakav Ugovor o isporuci, ali očekujemo da cijena struje bude za dvadeset posto veća“, ovo je na današnjem prijepodnevnom zasjedanju brčanske Skupštine, izjavio zamjenik direktora JP „Komunalno Brčko” Dragan Jelisić. Inače, analiza rada Upravnog odbora JP “Komunalno Brčko” izazvala je značajan interes zastupnika pa je rasprava trajala tokom cjelokupnog današnjeg prijepodnevnog zasjedanja.

Zastupnike je zanimalo i zašto o tragičnom stradanju radnika tokom vikenda nije obavještena javnost, te je li pomenuti radnik imao svu zaštitnu opremi. Na ovaj upit predsjednik UO JP „Komunalno Brčko” Davor Ninić je naglasio da je uposlenik smrtno stradao obavljajući redovne zadatke, te da je zapisnički kontatovano da je posjedovao svu neophodnu zaštitnu opremu.

„Ovo je za sada sve ono što imamo od informacija, jer je policijska istraga o cijelom slučaju u toku, a s obzirom da se tragična nesreća desila tokom prošlog vikenda, smatram da smo napravili propust što o svemu odmah nismo obavijestili javnost“, rekao je Ninić.  Po okončanju preostalih 26 tačaka, zastupnici bi tokom popodneva i večeri trebali započeti i novo zasjedanje.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno