bdf.brcko@gmail.com

Poreska uprava R Srpske i Direkcija za finansije Brčko Distrikta potpisale sporazum o saradnji

Poreska uprava Republike Srpske i Direkcija za finansije – Poreska uprava Brčko distrikta potpisale su sporazum o saradnji u oblasti obuke poreskih službenika, što je nastavak uspješne saradnje ove dvije institucije, saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.

im povodom, sporazum o saradnji su danas u Banjaluci potpisali direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić i Јanja Geljić, v.d. direktora Direkcije za finansije Brčko distrikta-Poreska uprava.

– Sporazumom je predviđeno da u cilju kvalitetnijeg i uspješnijeg rada, poreski službenici Direkcije za finansije Brčko distrikta – Poreska uprava, sa posebnim akcentom na poreske službenike zaposlene u oblasti poreskih kontrola, prisustvuju i pohađaju relevantne obuke, odnosno nastave, koje će biti osmišljene i sprovedene od strane Poreske uprave Republike Srpske, a u čijem sprovođenju će učestovati i poreski službenici Poreske uprave Srpske – dodaju iz ove ustanove.

Sa sastanka je poručeno da Poreska uprava Republike Srpske ima dugogodišnje iskustvo u oblasti organizovanja i sprovođenja obuka poreskih službenika, koristeći se savremenim tehnikama i alatima, koje su se pokazale i te kako značajnim i nezaobilaznim korakom ka podizanjem nivoa kvaliteta znanja i prakse kod poreskih službenika.

Maričić je rekao da Poreska uprava Republike Srpske intezivno sarađuje sa drugim poreskim administracijama u BiH i regionu, te da dugi niz godina ima dobru saradnju sa Direkcijom za finansije Brčko Distrikta BiH-Poreska uprava, a ove dvije institucije su zajedno sarađivale na nekoliko porjekata.

– Odlučili smo se da uspostavimo intezivniju saradnju između naših uprava upravo u oblasti edukacija poreskih službenika. Poreska uprava Republike Srpske ima ambiciozan plan uspostavljanje Poreske akademije koja će svojim unutrašnjim snagama, ali i angažujući spoljne eksperte pokrenuti i modelirati proces sticanja postojećih i novih znanja neophodnih poreskom službeniku budućnosti – rekao je Maričić.

 

 

Izvor: lat.rtrs.tv

Izdvojeno