bdf.brcko@gmail.com

AMERIKANCI I BRITANCI SRUŠIĆE DODIKA PREKO ‘BONSKIH OVLAŠĆENJA’!

Amerikanci i Britanci napravili su pakleni plan za ukidanje Republike Srpske! Oni hoće da sruše člana Predsedništva BiH Milorada Dodika sa funkcije, koristeći takozvana ‘bonska ovlašćenja’, javljaju srbijanski mediji.


Ovo je objavila banjalučka Alternativna TV, koja tvrdi da će, osim Dodika, biti smenjeno i kompletno političko rukovodstvo u Banjaluci, čime će Zapad pokušati da ukine Republiku Srpsku. Prema ovim navodima, najnoviji zapadni plan skovan je u vojnom kampu ‘Butmir’ u Sarajevu, gde se inače nalazi komandni i obaveštajni centar NATO snaga ‘Task fors’.

Primena ‘bonskih ovlašćenja’ podrazumeva smenu izabranih predstavnika u Republici Srpskoj, ukidanje izvršne i zakonodavne vlasti, čime bi se praktično razvlastili organi upravljanja u Banjaluci. Operativnim planom predviđa se i pozicioniranje NATO snaga u Distriktu Brčko, kako bi se presekla Republika Srpska na dva dela”, objavili su novinari Alternativne TV.

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik, na drugoj strani, indirektno potvrđuje ove informacije, uz opasku da postoji i plan za očuvanje Republike Srpske.

– Britanci i Amerikanci su ovde došli da podrže muslimane i to je nama potpuno jasno. Ali i mi plan za zaštitu RS imamo i mi ćemo svoj plan sprovesti, u to gospoda sa Zapada ne treba da sumnjaju – ističe Dodik.

Komentarišući sve ove navode, analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara kaže da još nema čvrstih dokaza da postoji ovakav zapadni plan, ali da to ne znači da upozorenja ne treba shvatiti ozbiljno.

– Već dugo bošnjački politički lideri traže od međunarodne zajednice ukidanje RS, tvrdeći da je ona nastala na navodnom genocidu. Izetbegović je svojevremeno uputio i apelaciju Ustavnom sudu BiH sa zahtevom da se ukine naziv Republika Srpska jer ‘vređa’ nacionalna osećanja druga dva naroda. I u Deklaraciji SDA traži se ukidanje Srpske. Takođe, Kristijan Šmit sve češće preti ‘bonskim ovlašćenjima’. Budući da su izbori za tri meseca, treba biti jako oprezan i pratiti postupke zemalja Kvinte i NATO vojnika stacioniranih u BiH – upozorava Kozomara.

Izvor: Informer.rs

Izdvojeno