bdf.brcko@gmail.com

Bajramski turnir u Brčkom, poslastica za ljubitelje malog fudbala u gradu na Savi

Mečevima u poslijepodnevnom terminu, te uvodnim ekspozeom gradonačelnika Brčko distrikta Eseda Kadrića, svečano je otvoren 19. Međunarodni “Bajramski turnir” u malom fudbalu Brčko 2021/2022, javlja Anadolu Agency (AA).

Poslastica za sve ljubitelje malog fudbala u gradu na Savi trajaće do 5. januara naredne godine kada će višegodišnja sportska tradicija dobiti svoj konačan rezultatski epilog. Kompletan takmičarski program, odvijaće se u dvorani Ekonomske škole u Brčkom.

Devetnaest godina tradicije, sjećanja, fudbalskih praznika za oči te organizacionih vještina nastavlja svoju priču i ove godine, pod dobro poznatim imenom, u organizaciji MNK “Klanac” Brčko. Fudbalska smotra kao jedan od najmasovnijih sportskih događaja, okupiće 77 takmičarskih ekipa, koje će se, u okviru svojih kategorija, boriti za prestižne nagrade.

Priliku da turnir svečano proglasi otvorenim imao je gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić koji je apostrofirao važnost održavanja događaja sa bogatom historijom koji doprinose cjelokupnom razvoju sporta na tlu Brčko distrikta.

“Nekoliko manifestacija od uspostave Brčko distrikta, kako kulturnih tko i sportskih, postale su veoma prepoznatljive i ulaganja Vlade Brčko distrikta u takve manifestacije, pokazale su se kao potpuno ispravne. Ponosni smo da možemo nastaviti održavati događaje kao što je i Bajramski turnir u malom fudbalu. Svim učesnicima želim da pokažu svo svoje umijeće, da pobijedi uistinu najbolji a publici da maksimalno uživa u dobrim predstava sa željom da naredne godine, jubilarni 20. turnir održimo u još boljim uslovima”, kazao je Kadrić.

Takmičenje će se odvijati u kategorijama seniora, juniora, kadeta, pionira i pjetlića. Veteranski memorijalni turnir nosiće ime “Ibrahim Kevrić – Mazalo”, dok će ove godine svoje učešće na turniru uzeti i djevojke koje će odigrati turnir pod nazivom “Dževad Bekić – Džeko”, u znak sjećanja na ne tako davno preminulog fudbalskog stručnjaka iz Brčkog.

Član Organizacionog odbora turnira Mevludin Mahmić istakao je da su stvoreni svi optimalni uslovi za održavanje kvalitetnog fudbalskog turnira. Uprkos pandemiji virusa Korona, uz mjere predostrožnosti, ljubitelji malog fudbala moći će da prisustvuju svim susretima.

“Ove godine, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, očekuje nas mnogo dobrog fudbala s obzirom da su svoje učešće potvrdili i mnogi poznati futsaleri iz Bosne i Hercegovine ali i regiona. Vjerujem da će publika uživati u fudbalskim predstavama, sami takmičari u fer-pleju i stvorenim uslovima za igru a mi ćemo, u konačnici nagraditi i najbolje kolektive, odnosno pojedince kroz obezbijeđeni nagradni fond”, dodao je Mahmić.

Međunarodni Bajramski turnir u malom fudbalu Brčko 2021/2022 održava se od 26. decembra 2021. godine do 5. januara 2022. godine. Generalni spoznori turnira su Vlada i Skupština Brčko distrikta BiH.

Izvor: scsport.ba

Izdvojeno