bdf.brcko@gmail.com

Izvještaj Policije: D.M. iz Brčkog sa fantomkom na glavi i uz prijetnju hladnim oružjem otuđilo metalnu kasu

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela i to jedno krivično djelo teška krađa i razbojništvo.

– Izdvajamo događaj od dana 18. 04. 2021. godine kada je u 20.05 sati Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno da je u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Prijedor lice D.M. sa fantomkom na glavi i uz prijetnju hladnim oružjem otuđilo metalnu kasu. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili uviđaj i utvrdili da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 283. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Lice D.M. rođen 1998. godine je povratnik u izvršenju krivičnih djela i policijski službenici intenzivno tragaju za istim.

JAVNI RED I MIR

– U navedenom vremenskom periodu nije zabilježen nijedan događaj narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

– U dane vikenda evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih četiri. Od toga tri lica koja su vozilima upravljala pod dejstvom alkohola i jedno lice jer je vozilom upravljalo nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno