bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Skupština djelovala ekspeditivno kao da nema opozicije

Tokom današnjeg prijepodnevnog zasjedanja, zastupnici brčanskog Parlamenta, od 59 predviđenih tačaka apsolvirali su njih 19, među kojima su najznačajnije usvajanje seta zakona, a tiču se javne uprave i pravosuđa u Distriktu.

„Veoma je važno da smo već na drugoj redovnoj sjednici radili veoma ekspeditivno, te kroz prvo čitanje u proceduru usvajanja pustili izmjene Zakona o izvršnom postupku, zatim onoga o suđenju u razumnom roku, te izmjene Zakona o državnoj službi, kao i onog o službenicima i namještenicima u Skupštini distrikta“, rekao je predsjednik skupštine, Siniša Milić.

Zastupnici su prihvatili i izvještaj o radu Policije distrikta za prvih šest mjeseci minule godine, te nekoliko odluka o javnom interesu, kao i izvještaje o operativnom i finansijskom poslovanju JP “Komunalno” i “Luka” Brčko.

Inače na početku sjednice, zakletvu je položio Eldad Mrkaljević (SDA), koji je u skupštinske klupe sjeo, zbog pomijeranja Eseda Kadrića na gradonačelničku poziciju, a zakletvu pred zastupnicima položio je i stari-novi dogradonačelnik Anto Domić (HDZ).

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno