bdf.brcko@gmail.com

Predstava “Zlatno doba” NP RS-a večeras otvara 37. Susrete pozorišta u Brčkom, bez publike

Regionalni Susreti pozorišta / kazališta BiH, trideset i sedmi po redu, počinju večeras u 19:30 sati izvođenjem predstave “Zlatno doba” Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, rađene prema autoru i režiji Željka Stjepanovića.

Ovogodišnji Pozorišni festival u Brčkom se održava bez publike u dvorani Doma kulture i traje do 28. novembra.

Prema riječima umjetničke direktorice Festivala, Rubine Sarajlić, sedam predstava, od osam koliko ih je u natjecateljskom dijelu programa, bit će emitirane putem lokalne televizije.

Direktan prenos predstava će, svim ljubiteljima pozorišta, biti omogućen i putem društvene mreže Fejsbuk odnosno na Fejsbuk stranici Susreta pozorišta/kazališta BiH Brčko distrikta i lokalne “Hit” televizije.

„Organizacijski odbor je putem telefonske sjednice donio odluku da se sve predstave odigraju bez prisustva publike, ali će biti emitirane uživo putem lokalne televizije u terminu od 19:30 sati. Dakle, ove godine nema prodaje ulaznica”, ističe Sarajlić, te podsjeća da su na repertoaru predstave iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Sadržaj pratećeg program Susreta bit će sniman i emitiran preko televizijskih kanala i linkova, a predviđeno je, između ostalog, više kazališno – dokumentarnih izložbi i promocija književnih djela, od kojih i promocije čak dvije monografije i časopisa Susreti.

Događaji će biti organizirani u skladu s mjerama i preporukama Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno