bdf.brcko@gmail.com

Mračne ulice Brčko Distrikta BiH

Već neko vrijeme svjedočimo ozbiljnom problemu koji ugrožava sigurnost svih nas – mračnim ulicama našeg grada. Naše komunalno preduzeće, JP Komunalno Brčko, odgovorno je za održavanje javne rasvjete, ali nažalost, čini se da ovaj zadatak ne obavljaju kako bi trebali.

Mračne ulice postale su svakodnevna pojava u različitim dijelovima grada. Ovo nije samo estetski problem, već i ozbiljna prijetnja za sigurnost svih građana, posebno noću. Nedostatak adekvatne rasvjete povećava rizik od kriminala, saobraćajnih nesreća i padova, posebno za starije osobe i djecu.

Postavlja se pitanje: Šta JP Komunalno Brčko čini po ovom pitanju? Građani plaćaju račune i očekuju osnovne komunalne usluge, uključujući i funkcionalnu javnu rasvjetu. Neprihvatljivo je da, uprkos redovnim plaćanjima, moramo živjeti u strahu i nesigurnosti zbog mračnih ulica.

Pozivamo JP Komunalno Brčko da hitno preduzme mjere i riješi ovaj problem. Potrebno je redovno održavanje i popravka javne rasvjete kako bismo se svi osjećali sigurno u našem gradu. Takođe, tražimo transparentnost u radu i izvještavanje o tome šta se preduzima da se ovaj problem riješi.

Građani Brčkog zaslužuju bolje. Vrijeme je da se JP Komunalno Brčko posveti svojim obavezama i osigura da naše ulice budu dobro osvijetljene i sigurne za sve nas.

 

 

Izvor: realno.ba

 

 

 

Izdvojeno