bdf.brcko@gmail.com

Poznat razlog zbog kojeg je sve stalo, avioni prizemljeni, televizijski kanali ne emitiraju program….

Prema svemu sudeći, do globalnih je tehnoloških problema došlo zato što je proizvođač programa za kibersigurnost CrowdStrike u opticaj pustio neispravno ažuriranje. CrowdStrike je američka tehnološka kompanija koja pruža niz sigurnosnih usluga koje korisnike štite od, između ostaloga, kibernetičkih napada.

To je neispravno ažuriranje dovelo do toga da su brojni serveri i računala širom svijeta prestali raditi, odnosno nisu se nikako mogli ispravno upaliti.

CrowdStrike je objavio da je identificirao problem te povukao neispravno ažuriranje, no to, čini se, nije pomoglo računalima koja su već zahvaćena problemima.

Stručnjaci za informacijske tehnologije objavili su privremeno rješenje za problem na platformi Reddit.

U probleme su zbog CrowdStrikeovog ažuriranja upale i trgovine u Sydneyju u Australiji. Računala u trgovini u Sydneyju prestala su raditi zbog neispravnog ažuriranja tvrtke CrowdStrike

 

Britanska televizija Sky News trenutno ne može emitirati svoje jutarnje vijesti i prikazuje poruku u kojoj se ispričava zbog “prekida ovog emitiranja”. Ryanair, jedan od najvećih zračnih prijevoznika u Europi, također kaže da ima IT problem “treće strane”, koji utječe na odlaske letova.

Pružatelj cyber sigurnosti CrowdStrike je izvijestio da su identificirali problem i poništili neispravno ažuriranje, no čini se da to ne pomaže onima koji su već pogođeni.

 

 

 

Izvor: SB

Izdvojeno