bdf.brcko@gmail.com

“BRITANSKI BATALJON SE UPUĆUJE U BRČKO, A EVO ŠTA JE MOGUĆI CILJ!” Analitičari upozoravaju na pokušaj izazivanja širih sukoba!

U Banjaluci je održana svečana sednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj se odbornicima obratila predsednica parlamenta Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je poručila da je joj čast da se obrati u parlamentu Srpske nedugo nakon usvajanja Deklaracije najavljene na Svesrpskom saboru u Beogradu, 8 juna i još jednom podvukla da da su regionu potrebni mir, stabilnost i izvesnost te da je to moguće učiniti punim poštovanjem Dejtonskog sporazuma i srpskog naroda ma gde on živeo.

Miletić je konstatovao da u vlasti Bosne i Hercegovina ne poštuju dokumente čijem su donošenju sami učestvovali.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Miroslav Bjegović, savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

Dejan Miletić
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Ne čitaju dokumenta koja su sami usvojili. Republika Srpska ima pravo na te specijalne odnose sa Srbijom. To do sada nije bio aktivirano u ovoj meri i u ovom kapacitetu, ali došlo je vreme kada se ugrožavaju ingerencije Republike Srpske i kada se zloupotrebljavaju institucije BiH – rekao je Miletić i dodao:

– Na delu je medijska kampanja i sistematski pritisak gde se ugrožava pozicija Republike Srpske i srpskog naroda. Mi smo na primeru rezolucije u Srebrenici videli do kog institucionalnog beščašća može da se ide u BiH. Šta vi da očekujete od takvog instuitucionalnog okvira. Kad Orban ode u Moskvu sve je u redu, a kad to uradi Dodik onda stižu etikete za srpski nacionalizam.

Bjegović ističe da je delovanje zapadnih zemalja protivno interesima Republike Srpske.

Miroslav Bjegović
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Zapadni interesi, posebno u domenu obaveštajnih službi jesu da Republika Srpska praktično nestane i da srpski narod izgubi ono što je osvojio devedesetih godina. Republici Srpskoj se otimaju sva ovlašćenja. Vidimo ulogu nepriznatog visokog predstavnika gospodina Šmita. On preti legalno izabranim srpskim predsednicima. On je praktično zakon iznad zakona.

BRITANSKI BATALJON SE UPUĆUJE U BRČKO, A EVO ŠTA JE MOGUĆI CILJ! Analitičari upozoravaju na pokušaj izazivanja širih sukoba!

– To je sve pokušaj izazivanja sukoba širih razmera. Britanski bataljon treba da se uputi u područje Brčkoga u smislu možda cepanja Republike Srpske na dva dela. Govori se i opovećanju broja NATO pripadnika na području BiH. Njih sad ima oko 1500, a planira se da se to poveća na 2000. Postavlja se pitanje zašto? Zbog koga?

Autor: Milan Vučković

Kurir.rs

Izdvojeno