bdf.brcko@gmail.com

Detalji pucnjave u Obudovcu: U komšijskom obračunu ranjeni članovi dviju porodica

Komšijska netrpeljivost između dvije porodice motiv je sukoba koji je sinoć rezultirao pucnjavom u Obudovcu kod Šamca u kojoj su ranjene tri osobe.

Kako saznaje ATV u pucnjavi su ranjeni Marko A. i njegov tast, a zbog sumnje da je pucao uhapšen je njihov komšija Marko K.

U sukobu je povrijeđen i Markov otac Milenko K. koji je tokom obračuna sam sebe ranio.

Prema nezvaničnim informacijama Marko A. je zadobio teške povrede i nakon ukazane pomoći prevezen je na liječenje u Univerzitetski klinički centar RS i nije životno ugrožen. Njegov tast i Milenko K. su lakše povrijeđeni.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20.30 sati ispred kuće Marka i Milenka K. u Obudovcu.

Nezvanično saznaje ATV da su Marko A. i njegov tast nepozvani došli na imanje komšija. Zbog narušenih odnosa odmah je došlo do svađe i razmjene teških riječi, a zatim i pucnjave.

Iz PU Bijeljina ranije je saopšteno da je zbog pucnjave uhapšen M.K.

– Nakon verbalne prepirke više lica, sinoć u 20.30 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom su tri osobe ranjene. M.K. je uhapšen je na teritoriji Brčko distrikta, po zahtjevu bijeljinske policije i predat je u nadležnost Policijskoj stanici Šamac – saopšteno je iz PU Bijeljina.

U policiji navode da se sve okolnosti pucnjave istražuju, te da je u toku uviđaj, kao i pretresi na više lokacija.

– Prikuljaju se dokazi i saslušavaju svjedoci s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti, te rasvjetljavanja i dokumentovanja događaja – navode u policiji.

 

 

(srpskainfo.com)

Izdvojeno