bdf.brcko@gmail.com

Šta se dešava u brčanskoj Stranci za BiH: Abdulah Iljazović je isključen iz Stranke

Zastupnik u Skupštini Brčko distrikta Abdulah Iljazović zvanično je pristupio Stranci za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) 24.2.2023. godine.

Pored Iljazovića, SBiH Brčko distrikt u Skupštini imala je još dva zastupnika i to Zijada Nišića i Mehmedaliju Karamujića.

Dolazak Iljazovića predstavljen je kao važno pojačenje te je tada najavljivan i dalji rast stranke. Za Iljazovića su tada kazali da je zastupnik od 2020. godine, da je jedan od najaktivnijih te da je posebno popularan među mlađom generacijom distrikta.

No, nakon samo 14 mjeseci druga priča. Naime, prema saznanjima Abdulah Iljazović je isključen iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Naime, Iljazović je u skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine “ušao” ispred NiP-a, no zbog neslaganja s rukovodstvom ove partije, postao je nezavisni kandidat, da bi nakon nekog vremena pristupio Stranci za BiH.

Nakon izvjesnog vremena počeo je aktivno da radi na smjeni gradonačelnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijada Nišića i predsjednika SBiH-a u Brčkom, a u tome mu je pomoagao i Bahrija Ribić, zastupnik SBiH-a u skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te su ih stranački organi obojicu isključili u augustu prošle godine.

No, nakon žalbe Ribiću je potvrđeno isključenje, a Iljazović je vraćen, no nije uputio žalbu kako bi formalno bio vraćen u redove SBiH-a u čijem je zastupničkom klubu i u čijem radu stranke aktivno učestvuje.

Iz Centrale SBiH-a u Sarajevu doznajemo da će uskoro u Brčko biti dostavljena Odluka o Iljazovićevom isključenju što će biti i definitivno kraj Iljazovićevom djelovanju unutar SBiH-a.

 

Izvor: etto.ba

Izdvojeno