bdf.brcko@gmail.com

Brčko distrikt se potpuno uklapa u koncept Svesrpskog sabora

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da se Brčko distrikt potpuno uklapa u koncept Svesrpskog sabora koji nosi mirovne, a ne ratne poruke. Stevandić je ocijenio da građani u Brčkom sve tri nacionalnosti žive jako dobro, imaju dobar suživot i sarađuju partijski i politički i institucionalno i da ovdje nema nikakvih problema.

“Najbolje je da sabor srpskog jedinstva koji danas počinje na mostu na Rači, počne u Brčkom iz Republike Srpske i želimo da odavde prenesemo poruke saradnje, mira, razvoja. Da pokažemo da smo narod koji isto razmišlja u svakom dijelu Republike Srpske, isto u Brčkom i u Novom Sadu i u Banjaluci i u Beogradu i u Valjevu”, rekao je Stevandić novinarima.

On smatra da Brčko distrikt i kao kondominijum Republike Srpske i FBiH pripada tom korpusu i slavi zajedno sve praznike i proslavlja 9. januar, kao i druge manifestacije.

“Red je da se zna da i Brčko paticipira u svim tim procesima, vezanim za dane ujedinjenja ili za ujediniteljski sabor”, poručio je Stevandić iz Brčkog.

On je izrazio zadovoljstvo što je danas imao priliku da u Kancelariji Vlade Republike Srpske u Brčkom razgovara sa predsjednikom Skupštine distrikta Sinišom Milićem i sa drugim ljudima iz srpskog korpusa koji obavljaju važne funkcije u distriktu.

 

 

Izvor: eBrčko

Slika nula 49

Veza:

Milić: Dobro je da poruke jedinstva polaze iz Brčkog

Izdvojeno