bdf.brcko@gmail.com

Javna prezentacija Pravilnika o dodjeli sredstava za financiranje udruženja građana

Članovi radne grupe Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta danas su u velikoj sali brčanskog Doma kulture održali javnu prezentaciju novog Pravilnika o dodjeli sredstava za financiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa. „Budući da su predstavnici sportskih kolektiva i klubova, udruga građana kao i kulturnih društava u prethodnom razdoblju imali dosta problema prilikom dobivanja, ali i pravdanja novčanih sredstava, odlučili smo se na izradu novog Pravilnika“, kazao je Danijel Glišić viši stručni suradnik na promociji investicija i poticaj razvitka resornog Odjela.

On je dodao kako je promijenjen sistem bodovanja, to jeste drugačije su skale i način na koji se boduje, zatim jasno i precizno je definiran sam dio novčanih sredstava koji se može u gotovinskom obliku isplaćivati prilikom realizacije samog projekta, kao i način pravdanja utrošenih sredstava.

Na danas održanoj prezentaciji nazočio je veliki broj predstavnika udruga građana, sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava kojima je detaljno obrazložen novi Pravilnik i koji su ovom prigodom imali priliku pitati sve što im nije jasno vezano za novonastale izmjene.

Predsjednik košarkaškog kluba „Lavovi Brčko“ Boško Vukadinović kazao je kako je novi Pravilnik dobro sastavljen i da se nada da će potaknuti da se sportski kolektivi još i više aktiviraju. „Iskreno se nadam da će novi Pravilnik donijeti poboljšanje i stabilizaciju u financiranju, a samim tim i u funkcioniranju sporta u Brčko distriktu, te da ćemo svi zajedno uz pomoć Vlade Distrikta, na pravi način razvijati sport u našem gradu i na taj način reprezentirati našu društvenu zajednicu u Bosni i Hercegovini, ali i na međunarodnoj sceni“, dodao je Vukadinović.

Iz Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta poručili su kako se nadaju da će novi Pravilnik u velikoj mjeri olakšati svim podnositeljima zahtjeva na Javne pozive u ovom Odjelu, jer je dosta jasnije definirano kako i na koji način aplicirati, kao i kako nakon utrošenih sredstava ista opravdati.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Izdvojeno