bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom obilježen ‘Dana sjećanja’ na 27 ubijenih civilnih žrtava domovinskog rata.

 Brčkom je u srijedu paljenjem svijeća, polaganjem vijenaca i moljenjem opijela na tri mjesta gdje su stradali hrvatski civili obilježena 32. obljetnica „Dan sjećanja“ za 27 ubijenih civilnih žrtava domovinskog rata.

– Obišli smo mjesta u kojima su stradali nevini ljudi, krenuli smo od spomenika u Ulicama, Goricama, Krepšiću i Laništima gdje smo uz Svetu misu molili za duše civilnih žrtava rata. Za jednom osobom se još uvijek traga, a obitelji ubijenih žrtava još uvijek čekaju da počinitelji ovih strašnih zločina odgovaraju, te se nadamo da će nadležne institucije ubrzati postupak – kazao je predsjednik Udruge obitelji nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Hrvata Brčko distrikta BiH Marin Brkić.

Dogradonačelnik Brčkog Anto Domić, obraćajući se okupljenim mještanima, rekao je da je  dužnost da se “prisjećamo nevinih žrtava koji su mučki pobijeni u svojim obiteljskim domaćinstvima i domovima i to ničim izazavani”.

– To obilježavamo u pomen na tu žrtvu i sve ljude koji su od početka rata izgubili život. Obilježavamo na ovaj način i početak rata na ovim prostorima u župama Gorice, Ulice i Krepšić. Naša je obveza da se mrtvih prisjećamo ali i da šalejmo poruke da je rat uvijek poraz i da tu nikada nema pobjednika nego je zlo koje treba izbjegavati – rekao je Domić.

Obljetnici su nazočili brojni mještani kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta, a sinoć je služena i Sveta misa za nastradale civile iz tog kraja.

 

 

Izvor: start.bh

Izdvojeno