bdf.brcko@gmail.com

Odgovor Mirze Derviševića Našoj stanci

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST/BH MEDIJE:
Interesantno u nekoj vrsti demantija ili saopštenja za javnost koju je prije nekoliko sati izdala Naša stranka BiH u kojem mene kao urednika Timesa Mirzu Derviševića, koji sam ispred Timesa kao jedini mediji koji je objavio sporni tekst na Times-u gdje me zauzvrat nazivaju u ime Naše stranke kriminalcem, botom, a portal Times anonimnom portalom.
Isto saopštenje su prenijeli i neki mediji poput kolega sa Raport.ba iako su pisali o fizičkim napadima na mene u ranijem periodu gdje se time i dokazalo da sam urednik imenom i prezimenom pomenutog portala.
No tome i ne čudi ali i ne zamjerim kolegama ni centrali Naše Stranke jer sam ubjeđen da su im takve informacije podvaljene od strane lokalnih moćnika u Brčkom koji žele da upravljaju Našom strankom u Brčkom.
Tekst koji smo objavili na Times-u a čiji sam imenom i prezimenom urednik,osnivač i vlasnik je u potpisu satiričnog sadržaja bez obzira što su navedene istine i dokazane činjenice poput one da je član tima povjerenstva ekstremist koji psuje majku novinarima i građanima putem društvenih mreža, a čije ime je Azur Džanić (dokazne fotografije u komentaru). Upravo ta osoba je potpisnik povjerenika Naše strqnke u Brčkom s obzirom da je bivšem rukovodstvu NS u Brčkom oduzet pečat.
Odgovor uskoro slijedi a ovo je najava i da nikoga nećemo štediti u odgovoru.
Čudi me reakcija Centrale Naše stranke s obzirom da upravo ta politička stranka vrijedi za stranku koja se bori za europske vrijednosti BiH.
No, ne treba puno tu dodati osim posmatrati hoće li se desiti da član SBIH u Brčkom odnosno bivši presuđeni narko diler a sada zastupnik u Skupštini BD BiH Abdulah Iljazović zvani “GRAM”, sin direktora PVC firme “FAM” pređe u Našu stranku u Brčkom ili postane nosilac liste Naše stranke.
Barem centrala Naše stranke u Sarajevu bi trebala da se drži ženevske konvencije i ljudskih prava kada je u pitanju zaštita novinara i medijskih radnika, gospodo tužite umjesto lažnih osuda.
Ponavljam ovo ne liči na Našu stranku BiH i ovo ke još jedan dokaz u nizu da su naši navodi tačni, gospodo preispitajte namjere Brčanske organizacije NS.
I da… Impressium Timesa nije dostupan zbog fizičkih napada na urednika i novinara Times-a, zbog čega bi druge dovodili u opsanost jer ni mi nismo trenutno ni sad sigurni od narednih fizičkih napada na nas!
Još jednom pozivam centralu NS da obrate pažnju i provjere sve naše navode šta se dešava sa organizacije NS u Brčkom. Umjesto svojeručnog potpisa urednika brčanskog Times-a prilažem fotografiju kao dokaz i potpis.
Mirza Dervišrvić
Izvor: https://www.facebook.com/story.php?id=1476806786&story_fbid=10232144545504500&paipv=0&eav=AfYNlfQpOB4PTNdLhkOjN-PLF_OXQSjccBhOHlvHepTiPWlE3YWfSAbqz_NPlD4qZ64&_rdr
Veza:

Izdvojeno