bdf.brcko@gmail.com

Napadi na Našu stranku u Brčkom izraz su straha kriminalaca od promjena

Na pojedinim portalima, bez impresuma, i u tekstovima nepotpisanih autora, pojavile su se optužbe na račun Naše stranke u Brčkom. Tim povodom reagovali su iz odbora Naše stranke Brčko.

„Napadi botova na društvenim mrežama i nepotpisanih autora na portalima bez impresuma, govore nam da smo zasmetali kriminalnim strukturama u Brčkom te da bi izbjegli sudske tužbe i direktna suočavanja u kojima bi argumentima bili poraženi napadaju nas krijući se iza lažnih imena ili prosto se ne potpisujući. To nam daje na važnosti i ohrabruje nas da nastavimo kako smo krenuli.

Naša stranka ostaje čvrsto posvećena svojim članovima, građanima i idealima. Radimo na konsolidaciji, organizaciji, jačanju stranke kako bismo na predstojećim izborima ostvarili što bolji rezultat. Pored starih provjerenih članova radu stranke se priključio i jedan broj novih. Ta sinergija iskustva i mladosti već sada daje rezultate u što će se javnost ubrzo uvjeriti i na terenu.

Formirano je prošireno povjereništvo, jer je prethodnom istekao mandat, koje uveliko radi. Povjerenik je Adnan Karamujić, kandidat Naše stranke na prošlim izborima za Federalni parlament. Međutim, povjerenik je samo prvi među jednakim u povjereništvu koje radi kao tim. Članovi povjereništva su i brčanskoj javnosti odranije poznati članovi Naše stranke Mirza Šadić i Ermin Džindić o kojima botovi pišu da su ‘sklonjeni’, pa čak i da su napustili stranku.

Istina, bilo je i bit će pokušaja pojedinaca da se radi ličnih interesa ili interesa drugih stranka infiltriraju u naše redove. Za sada im to ne uspijeva, a vjerovatno neće ni u budućnosti. Takvi ubrzo shvate da ne mogu postići planirane ciljeve i napuštaju stranku, prije nego budu u potpunosti razotkriveni.

Sva ova kvazimedijska i špekulantska pompa oko Naše stranke jeste u stvari strah od promjena koje dolaze predvođena idejama Naše stranke. Zato, ovom prilikom pozivamo građane Brčko distrikta Bosne i Hercegovine da nam se pridruže i daju podršku ideji Naše stranke u Brčkom koja sigurno donosi promjene na političkoj sceni.“

 

Izvor: https://www.nasastranka.ba/bs/napadi-na-nasu-stranku-u-brckom-izraz-su-straha-kriminalaca-od-promjena

Moguća veza:

https://www.times.ba/22/04/2024/15849/

 

 

Izdvojeno