bdf.brcko@gmail.com

Mala Danka ubijena: Monstrumi vode policiju do mjesta na kojem su bacili tijelo

Danka Ilić je ubijena, saopćio je danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na pres konferenciji.

Dva lica su uhapšena i trenutno vode policiju do mjesta na kome se nalazi tijelo.

Ranije danas su pronađeni tragovi krvi na automobilu forenzičkom istragom i na osnovu toga su privedene dvije osobe.

Za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, djevojčice za kojom se u Srbiji tragalo 10 dana, policija je uhitila radnike Javnog komunalnog poduzeća Vodovod Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, potvrđeno je za ATV.

S. J. je osumnjičen da je službenim vozilom Fiat Panda u Ulici Radomira Putnika udario dvogodišnju Danku i usmrtio je. On i kolega D. D. tijelo djevojčice ubacili su u prtljažnik vozila, a potom su se odvezli do divljeg deponija na Starobanjskom putu kod Bora, gdje su tijelo izbacili s desne strane puta, rekao je izvor blizak istrazi, doznaje Informer.

Srpski mediji pišu kako su se radnici navodno u više navrata vraćali do deponija da dodatno zakopaju tijelo.

Dodaje se kako su je prvo zatrpali s otpadom, da ne bude primjetno, a onda su otišli i dogovorili se da detaljno očiste automobil kiselinama i kemijskim sredstvima da otklone tragove krvi. Tek forenzičkom analizom i upotrebom posebnih lampi utvrđeni su tragovi krvi. Potom je utvrđeno da krv pripada Danki.

PROČITAJTE I OVODanka IlićSTRAŠNE VIJESTIMalena Danka je mrtva: Policija još traži tijelo djevojčice, roditelje odvela hitna pomoć

S. J. se na teret stavlja da je  počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a D. D. za pomoć počinitelju ovog djela. Obojici je nakon uhićenja određeno zadržavanje u pritvoru do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije Bor ukazuje da se sve odigralo 26. ožujka oko 13:52, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Novi detalji ubistva malene Danke: Tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno

Uskoro se očekuje više informacija, piše Blic.

 

Podsjetimo, mala Danka nestala je u utorak oko 13.45. Policija je u više navrata pretraživala teren u Banjskom polju koristeći najsavremeniju opremu.

Danka IlićPotraga za nestalom djevojčicom DankomDanka IlićPotraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3+0Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 51/5 >

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

 

Agencije

Izdvojeno