bdf.brcko@gmail.com

Defile pod nazivom „Ramazanski vozić“ okupio više od 1.500 učesnika

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko, aktiva vjeroučitelja islamske vjeronauke i grupe roditelja u Brčkom, jučer je u susret ramazanu održan defile od velikog parka do Bijele džamije pod nazivom „Ramazanski vozić“ koji je okupio više od 1.500 učesnika.

„Kada govorimo o dočeku ovog velikog gosta mubarek mjesec ramazana, onda tu imamo  individualni, porodični i društveni plan, a najvažnije je kako će se svako od nas na tom individualnom planu pripremiti za ramazan. Imali smo impozantan odziv, organizacija se pokazala kao dobra ideja jer je zainteresovala veliki broj muslimana u ovom gradu, te smo na ovaj način izrazili kolektivno oduševljenje i dobrodošlicu mubarek ramazanu“, rekao je Mustafa efendija Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom.

 

Organizatori programa i roditelji djece istakli su ovom prilikom da je ideja došla sasvim spontano, a sve sa ciljem da djeci priušte radost i na taj način zapravo dožive ramazan.

„Ideja je krenula od toga da se okupi dosta manji broj, međutim, ovo je zaista nevjerovatno jer nas je broj učesnika iznenadio“, rekla je Meliha Ibrić, članica aktiva vjeroučitelja islamske vjeronauke.

U ime grupe roditelja, Zahida Vračo, izrazila je oduševljenje realizacijom ideje „Ramazanski vozić“. Prema njenim riječima jer cilj ideje jeste da djeca dožive ramazan, da osjete radost, sreću, zajedništvo, ljubav prema porodici i da na jedan demonstrativan način pokažu djeci i ljubav prema religiji.

Organizatori programa “Ramazanski vozić” kazali su da je ideja uspješno provedena, te su u sklopu programa najmlađim učesnicima podijelili više od 1.500 paketića i balona. Zahvalili su se ovom prilikom svima koji su podržali ovu ideju koja će u narednim godinama, ističu, postati tradicija.

 

 

Izvor; Radio Brčko

Izdvojeno