bdf.brcko@gmail.com

Objekat kod brčanske obilaznice ipak neče biti srušen, služiće kao bazna stanica za održavanje

Objekat površine stotinu metara kvadratnih koji se nalazi neposredno pored kružnog toka u naselju Potočari na trasi obilaznice oko Brčkog najvjerovatnije neće biti srušen i poslužiće ubuduće kao bazna stanica za JP „Putevi Brčko“ za zimsko održavanje obilaznice, potvrdio je Bojan Delić, voditelj projekta za izgradnju puteva u tom preduzeću.

On je rekao da je izvođač radova na izgradnji obilaznice od 2015. uklonio 25 objekata iz isto toliko domaćinstava koji su postupkom eksproprijacije izuzeti od vlasnika i da je ostao taj jedan čija će se namjena nakon detaljne analize menadžmenta preduzeća još jednom preispitati.

„Naša obaveza je bila da izvođaču predamo ključeve od stambenih objekata koji su se nalazili na trasi obilaznice što smo i učinili. Pazili smo na socijalni kontekst i humano preseljenje što smo uspjeli da bezbjedno završimo. Objekat na kružnom toku u naselju Potočari nismo srušili zbog toga što je bio namjenjen za privremenu kancelariju i magacin za potrebe izvođača”, naglasio je Delić dodavši da se zbog domaćinskog pristupa nisu odlučili srušiti taj objekat jer ako se ukaže potreba za zimsko održavanje obilaznice JP „Putevi Brčko“ mogu ubuduće, a da ne smeta odvijanju saobraćaja, imati svoj vlastiti bazni punkt.

On kaže ako bi se ovaj objekat zadržao u tom slučaju ne bi se gradio novi objekat za potrebe održavanja obilaznice, čime bi se uštedilo najmanje 70 hiljada KM koliko bi bilo potrebno novca da se izgradi novi objekat sličnih dimenzija i namjene.

Delić nije odbacio mogućnost da se objekat izda u zakup i da na korišćenje izvođaču radova na poslovima zimskog održavanja obilaznice.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

Izdvojeno