bdf.brcko@gmail.com

Saobraćajna nezgoda u ulici Petra Kočića u Brčkom, vozač bicikla zadobio povrede

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja sa obilježjima tri krivična djela i to dva krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti” i jedno krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira, tokom kojeg je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu zabilježene su tri saobraćajne nezgode.

– Izdvajamo onu koja se dogodila dana 04.02.2024. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH oko 23.15 sati prijavljeno da se dogodila saobraćajna nezgoda u ulici Petra Kočića, a u kojoj je vozač bicikla zadobio povrede. Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije su izašli na lice mjesta gdje je izvršen uviđaj pod nadzorom dežurne tužiteljice Tužilaštva Brčko distrikta BiH kojom prilikom je utvrđeno da je saobraćajnu nezgodu prozrokovao vozač motornog vozila „Fiat Punto” inicijala A.K. rođen 1985. godine iz Brčkog koji je upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola udarom u zadnji dio bicikla, vozaču bicikla inicijala E.R. rođenoj 1989. godine iz Brčkog nanio teške tjelesne povrede opasne po život, koja je nakon ukazane pomoći u bolnici u Brčkom transportovana na dalje liječenje u UKC Tuzla. Vozač motornog vozila A.K. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Ugrožavanje javnog saobraćaja” iz člana 326. stav (1), a u vezi sa stavom (3) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i u toku današnjeg dana će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 11 vozača i vozila. Od toga devet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim jednog vozača jer je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje i jednog koji je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane upravljanja.

 

 

Izdvojeno