bdf.brcko@gmail.com

Kakvi su uslovi za kupače na rijeci Savi (Ficibajru)???

Tokom toplih ljetnih dana naši sugrađani spas od vrućine traže na rijeci Savi, gdje se rashlađuju na jedinoj gradskoj plaži koja je napravljena i uređena na inicijativu grupe građana i koja se nalazi na kraju brčanskog izletišta Ficibajr.

Vodostaj rijeke Save za ovo doba godine je nizak i uslovi za kupače su jako dobri. Rijeka je mirna i čista i nema neželjenih plutajućih objekata koji bi mogli smetati kupačima na dva uređena kupališta u Distriktu, saznali smo od Neđe Mićića člana Ronilačkog kluba „Nemo“ iz Brčkog.

On je rekao da su njihovi članovi svakodnevno prisutni na gradskoj plaži kod izletišta Ficibajer i da ove sezone nisu imali intervencija kada su kupači u pitanju.

Mićić je pozvao na oprez sve neiskusne plivače koji se u ovim toplim danima rashlađuju na rijeci Savi da uvjek provjere uslove i stanje rijeke prije kupanja.

Zaljubljenici u rijeku Savu i kupači svakako mogu ove tople dane iskoristiti da uživaju na izletištu Ficibaer u Brčkom ili na nedavno uređenom kupalištu u naselju Brezovo Polje.

 

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno