bdf.brcko@gmail.com

Počela izgradnja kružnog toka na izlazu iz Eš naselja

Na brčanskom Bulevaru mira danas je počela izgradnja dugo očekivanog kružnog toka na izlazu iz Eš naselja.

Preciznije, kružni tok gradi se na ukrštanju ulica Uzunovića, Braće Ribnikar iz Eš naselja i kraka ulice Desanke Maksimović.

Rok za izvođenje radova je 60 dana, a vrijednost ugovorenih radova je 567.295,54 KM.

Direktor JP “Putevi Brčko” Vlado Jevtić istakao je da je ovo najveći i najbitniji infrastrukturni projekat ove godine koje radi JP “Putevi Brčko”.

“Ovaj kružni tok će u velikoj mjeri pomoći protok saobraćaja kroz Brčko. U ovom trenutku naši sugrađani koji žive u Eš-u i Srpskoj Varoši nemaju mogućnost direktnog saobraćaja, već moraju ići na druge raskrsnice i kroz sporedne puteve. Otvaranjem raskrsnice ćemo direktno povezati Eš i Srpsku Varoš, kao i ostala naselja koja gravitiraju ovom području”, dodao je Jevtić.

JP “Putevi Brčko” u ovoj godini imaju u planu da ostvare veliki broj investicija. Radi se o 26 kapitalnih projekata, a od toga je 20 putnih pravaca, dvije kružne raskrsnice, dva stajališta i semaforizacije dvije raskrsnice.

“Plan nam je ove godine da pored 4,3 miliona, koji su opredjeljeni za ovih 26 projekata uložimo dodatnih 4,7 miliona KM u redovno održavanje putne mreže. Dakle, ukupno preko 9 miliona KM ulažemo u putnu infrastrukturu Brčko distrikta”, istakao je Jevtić.

Tokom izvođenja radova biće korišteni alternativne pravci za odvijanje saobraćaja na ovoj dionici:

1. Iz pravca Brčko-Bijeljina: Vozila će se prestrojavati u lijevu saobraćajnu traku gdje će se koristiti naizmjenično korištenje saobračajne trake sa vozolima iz pravca Bijeljina-Brčko uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju,

2. Iz pravca Bijeljina-Brčko: Vozila će koristiti jednu saobraćajnu traku uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Na ovom dijelu puta parking mjesta se neće moći koristiti.

3. Izlaz iz ulice Braće Ribnikara prema ulici Uzunovića biće totalno obistavljen gdje će se koristiti alternativni pravci uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

4. Izlaz iz kraka ulice Desanke Maksimović prema ulici Uzunovića biće totalno obustavljen gdje će se koristiti alternativni pravci uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 

Izvor: nula49

Izdvojeno